Znanstveni teambuilding

Pristupom sličnim znanstvenoj metodi polaznici radionice uče o važnosti dosljedne suradnje u svakom dijelu radnog procesa

Kroz angažirajuće aktivnosti, smijeh, izazovne zadatke, zabavne neuspjehe i poticajne uspjehe vaš će tim proživjeti izuzetno poticajno iskustvo, zahvaljujući kojem će rad u predstojećem periodu biti ugodniji i plodonosniji.

Struktura:

Znanstvena radionica organizirana je kroz natjecanje 4- 5 malih timova. Vaš tim dobit će zadatak slaganja apsurdne lančane reakcije koja će na kraju dana polučiti izuzetno logičan i smislen rezultat.
Nakon objašnjenja cilja i demonstracije zadatka od strane voditelja radionice, timovi će dobiti materijal i konkretan zadatak, pri čemu cilj nije najbrže i najlakše dovršiti zadatak, nego upravo suprotno - odgoditi realizaciju cilja koristeći uvide i tehnike iz znanosti i zdravi razum.
Zadatak je višeslojan, traži kreativnost, suvislu i razvijenu komunikaciju među članovima tima, te preciznu i dosljednu suradnju. Detalje o znanstvenom zadataku otkrit ćemo Vam na opširnijoj prezentaciji radionice, no možete biti sigurni da ćete dobiti najbolje od svog tima.
Na svakom koraku zadatka  postavljeni su novi izazovi, za koje ne postoje unaprijed definirana rješenja, što potiče sudionike na vježbanje kreativnog razmišljanja,korištenje metoda pregovaranja i uvjeravanja.

Ciljevi:

Realizacija projekata unutar organizacija traži suradnju niza ljudi i odjela. Istraživanja pokazuju da se djelatnici osjećaju destimulirani kad nemaju pregled nad cijelim procesom te kao kotačić u procesu ne dožive direktan osjećaj zadovoljstva zbog dovršavanja određenog projekta.
Ova radionica  simbolički i konkretno pokazuje potrebnu suradnju, važnost svakog parametra i dijela procesa. Radionica slikovito pokazuje korisnost svih organizacijskih principa i njihove međuuvjetovanosti, jer učinak i sam proizvod predstavljaju samo jedan dio uspjeha tvrtke.
Znanost, kao strukturiran i nepristan način rješavanja problema, nudi sigurnu i čvrstu bazu za rad i suradnju, a usvajanje jezika i metode znanosti kao najboljeg načina uspješne komunikacije dodatna je korist ovog programa.

  • naglašavanje važnosti procesa
  • strpljivo testiranje najbolje opcije
  • spremnost na suradnju i osobnu pribranost
  • preciznost i dosljednost u izvršenju zadatka​
  • neprestanu komunikaciju i uvažavanje drugih članova tima

Trajanje:

  • 6h

Broj sudionika:

  • min. 12, max. 20

Cijena:

  • na upit
Kontakt