Radionica osnova majstorske čokolade
Ako ste se ikada zapitali kako se radi, pa se onda i sami okušali u proizvodnji za svoje potrebe, onda je ova radionica TAMAN za vas!
U slatkoj suradnji s Taman manufakturom čokolade organiziramo radionice za početnike i entuzijaste, kako bi vas naučili raditi svoje čokoladne delikatese, u kombinacijama okusa taman po vašem ukusu!
Što ćete naučiti na radionici?
- kako i od čega se radi čokolada
- kako prepoznati kvalitetnu čokoladu te razumjeti organoleptička svojstva čokolade kroz sastav, teksturu, okuse i arome
- kako razlikovati i degustirati čokolade
- kako izraditi svoje jednostavne dekoracije i čokoladne zalogaje
Kroz vođenu radionicu otkrit ćete također :
- kako radom na čokoladi utječemo na njezina svojstva
- koje su metode temperiranja - najvažnijeg procesa u obradi čokolade
- kako odabrati među silnim vrstama čokolade i naučiti prepoznavati okuse
Pričat ćemo o tehnološkim procesima, a priču potkrijepiti dokazima, degustacijom klasičnih kuverturnih i single origin čokolada.
Naučit ćemo vas kako odabrati čokoladu kroz čitanje sastojaka.
I za slatki kraj, degustacija! Vaše čokoladne zalogaje i još poneko iznenađenje majstora čokolade zapakirat ćete u vlastite kutijice i razveseliti vaše najmilije!
Koji su ciljevi radionice?
- Potiče na suradnju, jer cijeli tim pred sobom ima slatki izazov kojeg želi riješiti.
- Rezultat zajedničkog rada je odmah vidljiv, pa sudionici odmah mogu zadovoljno uživati u rezultatima svoga rada.
- Slatki okus zadovoljstva jednom kada se završi zajednički projekt trajat će dugo.
- Uči buduće majstore kako se koncentrirati na zadani specifični cilj zadatka koristeći dostupne resurse u vremenski ograničenim rokovima.
Trajanje: 4 sata
Broj sudionika i cijena: na upit
Mjesto održavanja: Taman manufaktura čokolade
Voditelj: Stiv Kahlina, koji je nakon uspješne karijere u glazbi i dizajnu, prošao edukaciju za čokolatijera te usavršavanje u Belgiji, svjetskoj prijestolnici čokolade. Pokretač je manufakture Malo & Slatko, poznate po ručno rađenim TAMAN čokoladama.
Kontakt