Kulinarska radionica "Taste of Istria"

Minuta Dvije i Taste of Croatia, u suradnji s istarskim kulinarskim timom, organizira gastro radionice za prste polizati!

Naučite nešto novo o pripremi autohotnih istarskih jela, degustirajte odabrana vina i maslinovo ulje, odnosno uživajte u neobično ukusnoj atmosferi zagrebačkog Tavana.

Okus pravog istarskog gurmanskog bakanala impresionirat će okusne pupoljke svakog gastro clubbera koji drži do svoje foodie reputacije. 

Što se nudi na meniju? 

Chef i sommelier Goran Zgrablić Manjada radit će s malim timovima koji će  eksperimentirati s osnovnim namirnicama istarske kuhinje te ih kombinirati na neuobičajen način kako bi pripremili suvremenu inačicu finger fooda s Made in Istria™ potpisom. 

Sudionici će naučiti koristiti tehnike drugih kuhinja, poput španjolske, izraelske i japanske, istovremeno poštivajući tradicijske okuse Istre i koristeći isključivo domaće namirnice.

Sudionici će se podijeliti u nekoliko grupica koje će se izmijenjivati tako da svaka grupa sudjeluje u pripremi i kuhanju, kao i vođenoj degustaciji maslinovih ulja i vina. 

Kako je learning by doing provjereno jedan od najbržih načina za usvajanje znanja, očekujte da ćete dobro zaprljati ruke i unaprijediti svoje kulinarske vještine za nekoliko novih friških ideja i trikova. 

Nikola Pezić Pez birat će glazbu, nekad slatku, nekad slanu, ali sigurno slubljenu sa slasnim bokunima istarske kuhinje. 

Klijent može birati između menija I i II, a svaki se meni sastoji od predjela, jela i deserta. 

Detalji pojednih menija dostupni su na upit.

 

Što je cilj radionice?  

  • testiranje, poticanje i jačanje timskog rada kroz aktivno savladavanje zadataka 
  • simulacija profesionalnih izazova 
  • zajedničko uživanje u plodovima svoga truda, gdje opipljivi rezultati pridonose motivaciji i zadovoljstvu sobom i grupom
  • razvijanje osjećaja odgovornosti kod praćenja uputa i delegiranja zadataka
  • učenje o strpljivosti i razvijanje osjećaja za upravljanje vremenom 
  • zbližavanje i buđenje znatiželje za učenjem novih vještina 
  • bolje razumijevanje osnovnih prinicipa prehrane i važnosti domaćih namirnica
  • razvoj kreativnosti 
  • i mnogo mnogo zabave 

Voditelj radionice:  Goran Zgrablić Manjada, chef i sommelier

Broj sudionika : 12 – 20 

Cijena: na upit

 

 

Kontakt