Taman majstorska cokolada

Radionica osnova majstorske čokolade

Obožavate li slatko bilo kada i bilo gdje? Ili ste onaj tip kojem malo "padne" šećer nakon ručka?

Ako ste se ikada zapitali kako se radi, pa se onda i sami okušali u proizvodnji za svoje potrebe, onda je ova radionica TAMAN za vas!

U slatkoj suradnji s Taman manufakturom čokolade organiziramo radionice za početnike i entuzijaste, kako bi vas naučili raditi svoje čokoladne delikatese, u kombinacijama okusa taman po vašem ukusu!

Što ćete naučiti na radionici?

  • kako i od čega se radi čokolada
  • kako prepoznati kvalitetnu čokoladu te razumjeti organoleptička svojstva čokolade kroz sastav, teksturu, okuse i arome
  • kako razlikovati i degustirati čokolade
  • kako izraditi svoje jednostavne dekoracije i čokoladne zalogaje

Kroz vođenu radionicu otkrit ćete također :

  • kako radom na čokoladi utječemo na njezina svojstva
  • koje su metode temperiranja - najvažnijeg procesa u obradi čokolade
  • kako odabrati među silnim vrstama čokolade i naučiti prepoznavati okuse

Pričat ćemo o tehnološkim procesima, a priču potkrijepiti dokazima, degustacijom klasičnih kuverturnih i single origin čokolada.

Naučit ćemo vas kako odabrati čokoladu kroz čitanje sastojaka.

I za slatki kraj, degustacija!  Vaše čokoladne zalogaje i još poneko iznenađenje majstora čokolade zapakirat ćete u vlastite kutijice i razveseliti vaše najmilije!

 

Koji su ciljevi radionice?

  • Potiče na suradnju, jer cijeli tim pred sobom ima slatki izazov kojeg želi riješiti.
  • Rezultat zajedničkog rada je odmah vidljiv, pa sudionici odmah mogu zadovoljno uživati u rezultatima svoga rada.
  • Slatki okus zadovoljstva jednom kada se završi zajednički projekt trajat će dugo.
  • Uči buduće majstore kako se koncentrirati na zadani specifični cilj zadatka koristeći dostupne resurse u vremenski ograničenim rokovima.

 

Trajanje: 4 sata

Broj sudionika i cijena: na upit

Mjesto održavanja: Taman manufaktura čokolade

Voditelj: Stiv Kahlina, koji je nakon uspješne karijere u glazbi i dizajnu, prošao edukaciju za čokolatijera te usavršavanje u Belgiji, svjetskoj prijestolnici čokolade. Pokretač je manufakture Malo & Slatko, poznate po ručno rađenim TAMAN čokoladama.