Kulinarska radionica "Taste of Istria"
Naučite nešto novo o pripremi autohotnih istarskih jela, degustirajte odabrana vina i maslinovo ulje, odnosno uživajte u neobično ukusnoj atmosferi zagrebačkog Tavana.
Okus pravog istarskog gurmanskog bakanala impresionirat će okusne pupoljke svakog gastro clubbera koji drži do svoje foodie reputacije.
Što se nudi na meniju?
Chef i sommelier Goran Zgrablić Manjada radit će s malim timovima koji će eksperimentirati s osnovnim namirnicama istarske kuhinje te ih kombinirati na neuobičajen način kako bi pripremili suvremenu inačicu finger fooda s Made in Istria™ potpisom.
Sudionici će naučiti koristiti tehnike drugih kuhinja, poput španjolske, izraelske i japanske, istovremeno poštivajući tradicijske okuse Istre i koristeći isključivo domaće namirnice.
Sudionici će se podijeliti u nekoliko grupica koje će se izmijenjivati tako da svaka grupa sudjeluje u pripremi i kuhanju, kao i vođenoj degustaciji maslinovih ulja i vina.
Kako je learning by doing provjereno jedan od najbržih načina za usvajanje znanja, očekujte da ćete dobro zaprljati ruke i unaprijediti svoje kulinarske vještine za nekoliko novih friških ideja i trikova.
Nikola Pezić Pez birat će glazbu, nekad slatku, nekad slanu, ali sigurno slubljenu sa slasnim bokunima istarske kuhinje.
Klijent može birati između menija I i II, a svaki se meni sastoji od predjela, jela i deserta.
Detalji pojednih menija dostupni su na upit.
Što je cilj radionice?
- testiranje, poticanje i jačanje timskog rada kroz aktivno savladavanje zadataka
- simulacija profesionalnih izazova
- zajedničko uživanje u plodovima svoga truda, gdje opipljivi rezultati pridonose motivaciji i zadovoljstvu sobom i grupom
- razvijanje osjećaja odgovornosti kod praćenja uputa i delegiranja zadataka
- učenje o strpljivosti i razvijanje osjećaja za upravljanje vremenom
- zbližavanje i buđenje znatiželje za učenjem novih vještina
- bolje razumijevanje osnovnih prinicipa prehrane i važnosti domaćih namirnica
- razvoj kreativnosti
- i mnogo mnogo zabave
Voditelj radionice: Goran Zgrablić Manjada, chef i sommelier
Broj sudionika : 12 – 20
Cijena: na upit
Kontakt